torsdag 24 september 2015

Moget av Federley



EU-parlamentarikern och centerpartisten Fredrick Federley går emot strömmen och menar att man måste kunna samarbeta med Sverigedemokraterna. Alternativet är sämre, då det enligt Federley helt enkelt inte fungerar.

Federley anser inte att en borgerlig regering ska göra sig beroende av SD:s stöd, men menar att Alliansen ska kunna tala med partiet i viktiga frågor för att kunna säkra majoritet. Med andra ord, i praktiken - att göra sig beroende av SD:s stöd. Det torde vara svårt att göra det ena utan att göra det andra då SD, som vilket annat parti som helst, inte vill utnyttjas utan kompensation.

Som förespråkare av vad jag anser vara sunt förnuft kan jag inte begripa att detta förslag inte stöds på bred front av borgerligheten. Rådande inställning går emot all rim och reson. Är det verkligen bättre att Jonas Sjöstedt får inflytande över regeringsmakten än att Jimmie Åkesson, som trots allt är allmänborgerlig i väldigt stor uträckning, får det? Är beröringsskräcken och infantila principer verkligen viktigare att slå vakt om än den övergripande riktning landet väljer?

Federley uttrycker sig förvisso inte som jag. Däremot anser jag att hans mogna och verklighetsbaserade uttalande är ett steg i rätt riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar