fredag 20 november 2015

Börja i rätt ände

Jag läser i Svenska Dagbladet om en fransk imam i Paris. Han hävdar att många människor har en väldigt felaktig bild av muslimer, vad som försiggår i moskéerna samt orsakerna till jihadismens framväxt i Väst. Dhaou Meskine menar följande:

- Jihadisterna kommer inte hit. Ondskan kommer inte från moskéerna. Extremismen beror på att det franska samhället misslyckats med integrationen. Sedan upploppen 2005 har vi tjatat om detta. Roten till radikaliseringen finns i skolorna, i fängelserna och i organisationer som tar hand om marginaliserade ungdomar i förorterna.

Man kan prata hur mycket man vill om utökade integritetskränkningar av vanliga medborgare. Man kan kartlägga miljoner oskyldigas liv och samla in uppgifter rörande hur man reser och vad man äter. Man kan förbjuda vapenförsäljning till ansvarsfulla jägare och sportskyttar, fast det ju givetvis inte är där skon klämmer. Eller så börjar man i rätt ände.

Som den franske imamen indirekt påstår så härrör största delen av grundproblemet med radikalisering från den kraftiga invandring som vi helt enkelt inte hanterar. Vi har i Sverige i synnerhet varit extremt dåliga på integration, och att i ljuset av detta fortsatt öka utanförskapet - för vem tror på allvar något annat - är otroligt oansvarigt.

Den svenska och europeiska politiskt korrekta godheten slår brutalt tillbaka på oss i det längre perspektivet. Snälla kortsiktiga och naiva politiker - lös för Guds skull grundproblemet istället för att halvhjärtat och ineffektivt behandla symptomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar