tisdag 24 november 2015

Hej och hå, mot nya mål vi gå


Regeringen presenterar idag ytterligare åtgärder med det uttalade syftet att minska asyltrycket gentemot Sverige (en politisk omöjlighet under hösten). MP och Romson är på tåget, uppseendeväckande nog. Det verkar som att verkligheten på allvar börjar hinna ifatt även socialdemokrater och miljöpartister, fast det givetvis är alldeles för sent. I morgon ska regeringen träffa Alliansen för diskussioner.

Jag lär få anledning att på denna anspråkslösa politiska blogg återkomma till dessa förslag, när de kan summeras och dess konsekvenser grundligt analyseras. Tills dess nöjer jag mig med att citera just denna min egen blogg från efterdyningarna av migrationsöverenskommelsen den 23 oktober:

"Att ansvariga företrädare för sex partier nu jublar över en påstått framgångsrik överenskommelse tyder på antingen bristande analysförmåga eller en djup ovilja att verkligen åstadkomma en förändring. Om en månad eller två sitter de säkerligen i överläggningar igen. I en ytterligare förvärrad kris."

Regeringen har snoozat sig igenom hela 2015, då det känts alldeles för betungande att kliva upp ur sängen och möta den bistra verkligheten. Men kanske, kanske är man äntligen på väg att gnugga sömnen ur ögonen och åtminstone göra ett försök till att förhindra rikets kollaps. Temporära uppehållstillstånd för samtliga utom konventionsflyktingar, exempelvis, innebär att rätten till familjeåterförening försvinner. Det är både rimligt och sannolikt verkningsfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar