onsdag 25 november 2015

Rödgrön kritik

Åsa Romson kritiseras hårt av sina egna partikamrater efter gårdagens presskonferens. Ett antal gröna riksdagsledamöter menar att detta är en kraftig försämring av svensk asylpolitik, och att förslagen är rent inhumana.

Även bland vänsterpartiets och centerns (de har verkligen tappat det fullständigt) företrädare och sympatisörer är det liv i luckan idag då regeringen nu "stängt dörren" för människor på flykt.

Fortfarande tycks man driva den hopplösa linjen att lilla, obetydliga Sverige ska lyckas beordra andra EU-länder att ta sitt ansvar. Det, samt att bygga nytt, eller varför inte låta 10 000 asylsökande i veckan själva lösa sina boenden? De framförda lösningarna är så grunda, naiva och fattiga på konsekvensanalys att man baxnar.

Kritik är den handlingsförlamade och yrvakna regeringen onekligen förtjänt av, men att man nu skulle gå för långt eller marschera i SD:s ledband är fullständigt barockt. En första konkret åtstramning var så nödvändig den bara kunde bli, även om mer lär behövas.

Har Sverige blivit kallt och egoistiskt? Knappast. Det som hänt är att landets idealistiska och inkompetenta regering slutligen insett att Moder Svea befinner sig på väldigt tunn is.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar