tisdag 10 november 2015

Rätt väg för (m)


Moderaterna vill införa gränskontroller och väsentligt tuffare regler för asylsökande, vilket mer eller mindre skulle innebära att gränsen stängs för en tid. Ett drastiskt beslut, måhända - men ett nödvändigt sådant i ett läge då Sverige går på knäna. Det vårt land behöver just nu är ett kraftigt minskat inflöde så att myndigheterna kan få kontroll över situationen.

Skulle moderaternas SD-politik bli verklighet kommer Sverige att bryta mot ett antal regler, konventioner och människorättslig praxis, hävdar kritikerskaran där bland annat Anders Ygeman ingår. Det är nästintill skrämmande att Sveriges inrikesminister inte förmår se till verklighetens Europa.

Elisabeth Svantesson har fullständigt rätt i att Sverige inte ensidigt kan leva upp till tydligt förlegade och icke-fungerande konventioner, vilket är vad vi gör idag. Samarbete och solidaritet EU:s länder emellan är dött och begravet sedan länge, och många andra ser förmodligen Sveriges vägval som ett varnande skräckexempel på handlingsförlamning och politisk flathet.

De gamla nya moderaterna har slutligen lyckats dyrka upp sina mentala bojor i denna så viktiga fråga för Sveriges framtid. Det var inte en dag för tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar