onsdag 18 november 2015

Terrorhotet höjt

Säkerhetspolisen höjer idag terrorhotet i Sverige till fyra (hög risk) på sin femgradiga skala, vilket aldrig tidigare skett. Detta i ljuset av "konkret information", IS attentat i Europa, samt faktumet att vi i Sverige idag kan stoltsera med hundratals IS-krigare på plats i Mellanöstern och ytterligare dryga hundra som nu vilar upp sig här hemma. Till det kan man rimligen addera tusentals sympatisörer runtom i landet.

Att det ska behöva gå såhär långt är djupt tragiskt, samtidigt som det givetvis väcker människors frustration och ilska. Att Sverige ska härbärgera människor som flytt hals över huvud för sina liv är en sak. Att regeringen, med den politiska korrektheten ständigt i åtanke, utsätter svenska medborgare för importerad livsfara i och med obefintliga kontroller av de som släpps in i landet är oförlåtligt.

Måste det verkligen behöva inträffa ett fasansfullt terrordåd i Stockholm, med hundratals döda och skadade, innan Stefan Löfven vaknar upp ur sin Törnrosasömn och tar ansvar för sina medborgares säkerhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar