fredag 6 november 2015

Dansk utrikesminister värnar danska intressen

Danmarks utrikesminister Kristian Jensen lever, till skillnad från sin svenska kollega med partikamrater, uppenbarligen i verkligheten. Jensen går kraftigt ut med att man inte är intresserade av att ta ansvar för Sveriges vettlösa hållning av asylhanteringen, och motsätter sig en omfördelning av asylsökande från Sverige till andra EU-länder.

Utrikesministern menar bland annat att varje enskilt land valt sin egen inriktning på flyktingpolitiken, och att det sedan är upp till varje land att hantera konsekvenserna av sina val. Sunt bondförnuft, kanske kan tyckas, men just detta råder det skriande brist på i Sverige idag.

EU och många av dess mekanismer fungerar inte längre. Utan att framföra osanning törs jag påstå att detta står klart för samtliga Europas länder förutom just Sverige, som ju till förbannelse när en förhoppning om att övriga länder ska "ta sitt ansvar" efter påtryckningar från den så övertygande Stefan Löfven. Det har inte blivit så hittills, och kommer inte heller att bli så under vintern.

Och nu ska regeringen begära pengar av EU för att hantera inflödet. Man arbetar fortsatt i helt fel ände. Metaforen med den kapsejsande båten, som Sveriges regering hellre vill ösa vatten ur än faktiskt dra upp på land och reparera, står sig fortfarande väldigt bra. Tragiskt nog.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar