tisdag 20 oktober 2015

Ännu en "skandal"


Artisten Christer Sandelin vill tydligen se Jimmie Åkesson som statsminister. Twitter går varmt...och rasistanklagelserna dyker sedvanligt - och så kosmiskt tröttsamt - upp i en strid ström.

Christer Sandelin har uttryckt en politisk åsikt man inte kan ha i offentligheten, och lär få sota för det i form av inställda spelningar och minskad tid i rutan. Dessutom tvingas han hädanefter leva med ett skamfilat namn.

Lite uppgivet och luttrat kan man konstatera att Sverige återigen visar prov på vilken djupt rotad rädsla landet lider av på bred front, då det kommer till att öppet kunna diskutera invandring och integration. Antingen anser man att det inte finns någon gräns för vad vi klarar av, eller så är man rasist. Debattklimatet i Sverige är skevt, osunt och skadligt.

Henrik Schyffert har all rätt i världen att, förvisso en aning simplistiskt, hävda att kostnaden av tre pizzor från vardera medborgare är den magiska lösningen på asylkrisen. Christer Sandelin har samtidigt all rätt i världen att tro på och tycka något annat. Att man kan ha synpunkter kring bägge dessa herrars åsikter är en sak, men varken eller ger anledning att hata och stigmatisera. De företräder helt enkelt olika linjer inom svensk politik, som vardera faktiskt har stöd av miljoner människor.

I ett flertal mätningar har SD legat kring 17-25 procent, vilket innebär att ungefär var femte svensk väljare skulle rösta på partiet idag. Att Sverigedemokraterna då även skulle locka till sig sympatisörer bland rikets A-, B- och C-kändisar torde inte vara särskilt orimligt. Är Christer Sandelin månne sverigedemokrat? Big deal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar