lördag 24 oktober 2015

För dyrt med gränskontroller


Synnerligen illavarslande nyheter når oss idag. Enligt uppgifter från DN var socialdemokraterna redo att acceptera moderaternas förslag om tillfälliga gränskontroller, då polisen själva sköt den nödvändiga åtgärden i sank. Man menade att man på grund av resursbrist helt enkelt inte har möjlighet att kontrollera det massiva inflödet av människor via Öresundsbron. Det värsta är att polisens bedömning sannolikt är fullständigt korrekt.

Återigen visar ansvariga prov på att man börjar i helt fel ände. Resurserna tycks närmast outsinliga då det kommer till asylmottagning, samtidigt som polisen och tullverket i Sverige inte ges en rimlig möjlighet att kontrollera vilka och vad som rör sig in i vårt land. Det är som att försöka komma tillrätta med ett djupt skärsår genom att torka golvet rent från blod, när man istället borde lappa ihop såret.

Österrike och Tyskland har minsann råd med gränskontroller och ett fungerande polisväsende även under en migrationsvåg utan motstycke. Jag måste ha missat Sveriges kliv till ett land präglat av fattigdom, där begrepp som ordning och reda förpassats till skräphögen. Hur i allsin dar ska detta sluta egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar