fredag 9 oktober 2015

Brand i proppskåpet

Tältläger i Sverige, säger Löfven. Tältläger är lösningen på krisen. Jag kan som boende i Stockholms innerstad peka ut ett antal grönområden lämpliga för tält, storkök och bajamajjor. Rålambshov, Humlegården, Fredhällsparken, Tantolunden, och för all del i princip hela Djurgården. Där finns det gott om plats, minsann, för säkert 100 000 människor totalt. Vi klarar det här!

Om jag hade minsta lilla förtroende för Stefan Löfven som regeringschef och ytterst ansvarig för Sveriges väl tidigare, så är detta fullständigt förbrukat i och med detta besked. Stefan Löfven lever i det blå. Det råder fullständig kaos i vårt land, och istället för att försöka lösa krisen genom att exempelvis införa gränskontroller, sänka ersättningsnivåerna eller signalera att Sverige inte klarar mer - så gör man snarare precis allt man kan för att förvärra och fördjupa denna kris.

Så...migranter i tältläger i Turkiet och Mellanöstern tar sig alltså till gamla goa Svedala för att bo i tältläger vintertid till en ofantligt högre kostnad, samtidigt som kommunerna redan går på knäna. Samtidigt som vi enbart i september månad registrerade 24000 asylsökande, plus ett stort mörkertal som försvunnit ut i parallella samhällen utan att polisen tillåts göra ett dyft.

Regeringen har fullkomligt spårat ur och står handlingsförlamad i krisen, i den mening att man inte vågar eller förmår göra det man faktiskt måste. Sverige måste minska sin attraktivitet - punkt slut. Att inte någon kan ta bladet från munnen och tala samma språk som exempelvis kommunalråden ute i landets verklighet är fegt, patetiskt och ett synnerligen ansvarslöst svek. Men, som man säger, sent ska syndaren vakna.

http://www.expressen.se/nyheter/regeringens-beslut-om-flyktingsituationen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar