fredag 16 oktober 2015

En dålig lösning

Lapland Resorts AB i Riksgränsen kommer att från och med nu till att turistsäsongen startar i februari husera omkring 600 asylsökande i sin anläggning. Detta är ett tydligt bevis på hur extremt pressad situationen är i Sverige, vilket också rimligtvis borde förmedlas till omvärlden.

Jag har tidigare varit starkt kritisk till att somliga asylsökande uppvisat bristande tacksamhet, då man gnällt om både det ena och det andra när man hamnat på mindre orter i avsaknad av storstadspuls. Men i detta fall är min spontana reaktion att jag verkligen tycker synd om dessa stackars människor.

Riksgränsen ligger alltså vid norska gränsen, hela 14 oländiga mil från Kiruna. Det är isolerat från omvärlden och det finns ingenting att göra (åka skidor undantaget). Det är snart mörkt i princip dygnet runt. Det är snart minus trettio. Det är inget särskilt muntert scenario. 

De asylsökande som hamnar där, vana vid Eritreas eller Syriens klimat, måste tro att de kommit till en annan planet. Om jag som norrbottning utan tvekan hade blivit deprimerad av att spendera flera månader i isolering i Riksgränsen, hur illa ska det inte gå för dem? Nej, frågan är om inte fjällanläggningen i Riksgränsen till och med är ett sämre alternativ än tältläger på Skånes slätter...

http://www.kuriren.nu/nknyheter/600-asylsokande-till-riksgransen-8519641.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar