torsdag 8 oktober 2015

En strimma hopp


KD håller riksting i helgen, och den i särklass mest intressanta frågan gäller DÖ, och det kraftiga motstånd som till synes kan uppbringas mot den. Det är dessvärre högst tveksamt att något händer på grund av Busch Thors positiva hållning, men skulle en majoritet rösta för att lämna torde överenskommelsen i sin helhet vara dödsdömd. Kristdemokraternas ringa väljarstöd till trots. Hoppas kan man alltid...

Skulle man inte kunna beskriva Decemberöverenskommelsen som en boxningsmatch där ena parten, som fått ta första tunga smällen och kommit av sig lite, sänker sin guard och helt sonika låter motståndaren spöa på honom i tolv ronder, samtidigt som han hävdar att motståndarens svingar är både smärtsamma för honom själv och skadliga att bevittna för den stora massan åskådare, och på samma gång påstår att han trots den brutala misshandeln minsann ska vinna nästkommande match fyra år framåt i tiden? Vad säger de som på olika sätt investerat i honom, och förväntat sig att han ska kämpa för sin sak?

Läggmatcher är, givetvis, förbjudna inom boxningen. Odemokratiska, ogenomtänkta och ohederliga kapitulationer inom politiken som ytterligare spär på det folkliga föraktet borde inte heller accepteras. Gör om och gör rätt, för Guds skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar