torsdag 1 oktober 2015

Intet nytt under solen

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Margareta Larsson, som även råkar vara Jimmie Åkessons svärmor, väljer att lämna SD och sitta av resten av sin tid i riksdagen som politisk vilde. Detta då hon anser att partiet kommit att bli alltför hierarkiskt och odemokratiskt. Med andra ord instämmer hon i ett antal tidigare SDU-toppars kritik gentemot moderpartiet.

Att riksdagspartier i Sverige skulle vara toppstyrda av en liten hård kärna som slår vakt om dels sina positioner och dels en viss politisk inriktning, och använder hyfsat osympatiska metoder för att upprätthålla dessa...ja, det är ju ärligt talat tyvärr varken en nyhet eller något särskilt skandalöst.

Minns vad Finn Bengtsson berättade om hur det är att gå emot partilinjen under Kinberg Batra. Minns vad den tidigare moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson tyckte om partikulturen inom (M) under Reinfeldt. Exempel från övriga partier går givetvis också att tämligen enkelt googla fram. Partipiskan viner, och skit rinner alltid neråt.

Ur denna aspekt är SD ett parti som alla andra. Vissa individer hamnar på kant med ledningen. Man kanske anser sig osedd, eller helt enkelt fått uppleva hur drömmarna om en framgångsrik politisk karriär skjutits i sank för att partitoppen satsat på andra hästar. Ibland är det mindre rättvist, men sådant äro livet. I allt från politik och näringsliv till idrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar